Sinds enige tijd ben ik als mental coach verbonden aan Skinnyminds, het bedrijf van Mieke Kosters. Mieke is bekend geworden door haar boek: ‘Het geheim van slanke mensen’. In dit boek beschrijft ze aan de hand van 6 stappen hoe je de regie pakt en houdt over je eetgedrag. Na dit boek volgden er meer en haar laatste boek genaamd Skinnyminds is zojuist verschenen. Daarnaast heeft ze sinds april 2017 het bedrijf Skinnyminds opgericht, waar ze mensen die af willen vallen helpt met het ontwikkelen van een slanke mindset d.m.v. o.a. een stappenplan en online coaching. Het is beslist geen dieet, want elk dieet werkt maar tijdelijk, maar een veranderingsproces en dat is mijns inziens de enige manier om overgewicht aan te pakken.
Ik mag nu een groep van 8 vrouwen begeleiden op weg naar hun doel en het mooie is dat dat echt niet alleen maar die kilo’s zijn maar bijvoorbeeld ook energie hebben om leuke dingen te doen met de kinderen of lange fietstochten kunnen maken of een gezonde leefstijl ontwikkelen. En wat een fantastische uitdaging vind ik dit 
Deze vrouwen zijn dit jaar begonnen met een goed voornemen en nu is de uitdaging om dit vol te houden, want elk goed voornemen betekent dat je uit je comfortzone moet…. Hoe vergroot je nu die kans van slagen?

Allereerst door jouw doel te baseren op basis van jouw waarden in het leven. Wanneer je niet intrinsiek gemotiveerd bent hou je veranderingen niet vol. Neem de tijd om te besluiten wat je wilt veranderen en kijk vervolgens met een open blik naar jouw patronen en overtuigingen; helpen deze om jouw doelen te bereiken? Zo niet; welke patronen en overtuigingen passen bij jou en helpen jou wél om je doel te bereiken? Wat ga je dus veranderen en wie of wat kan jou daarbij helpen?
Zorg voor een plan met een duidelijke structuur waarin je stap voor stap nieuwe gewoontes aanleert met uiteindelijk een nieuwe leefstijl tot gevolg. Zonder plan verval je automatisch weer in oude patronen want je onderbewustzijn wil jou graag in het vertrouwde spoor houden.
Visualiseer hoe jij en je omgeving eruit zien wanneer jij je doel hebt bereikt en doe dit met zintuiglijke precisie; het activeert de hersenen alsof het werkelijk plaatsvindt waardoor de verbindingen in de neurale paden sterker worden. Oefen veel, want wat je aandacht geeft groeit…Een mooi hulpmiddel hierbij is het maken van een collage (moodboard) van jouw toekomstbeeld. Hang het op een plek waar je regelmatig langs komt of gebruik het als achtergrondscherm op je mobiel, laptop of tablet.
Zo maak je een beweging van binnen naar buiten; van denken en voelen naar gedrag: hoe ga ik het vanaf nu anders doen?

Mijn goede voornemen voor dit jaar is mezelf verder ontwikkelen als coach. De afgelopen jaren heb ik vooral veel gestudeerd en daarnaast wat ervaring opgedaan met proefcliënten. Dit jaar wil ik vooral veel vlieguren maken met coaching. Voor mij dus ook een beweging van binnen naar buiten, naar doen…
Studeren is inmiddels een vertrouwd spoor geworden; dat zal ik mijn hele leven blijven doen. Mezelf blijven ontwikkelen is één van de waarden in mijn leven. Ik ben Mieke en Skinnyminds dan ook dankbaar voor deze uitdaging waarin ik nieuwe technieken rondom coaching leer toe te passen, zoals online coaching en coaching in groepen. De structuur hierin krijg ik door de modules te volgen, bijbehorende opdrachten te maken en aan de trainingsdagen deel te nemen. De overtuiging die mij helpt: vertrouw op wat er al is!
Een mooie bijkomstigheid is dat ik er nu 2 ‘families’ bij heb: mijn gemotiveerde groep van 8 vrouwen en het team van Skinnyminds. En weet je wat zo mooi is; verbinding is ook één van mijn waarden.