Wish it, dream it, do it!

Mijn allereerste blog. Wat bijzonder is dat! Dreams come true….Op de kamer van mijn oudste dochter hangt een bordje met de tekst: ‘Wish it, dream it, do it!’ Mooi, maar oef, die laatste stap….het ‘gewoon’ gaan doen, die valt niet mee, want? Ja, het moet natuurlijk perfect!!! Maar van wie moet het perfect??? Wie zegt dat? Niemand is perfect en gelukkig maar want wat zou het leven dan ontzettend saai zijn. Het gaat er naar mijn idee om dat je jezelf gunt datgene te doen waar jij blij van wordt en voor mij is dat een diepgaand contact met mijn medemens. Eindelijk ga ik ,ook beroepsmatig, doen waar ik als jong meisje al blij van werd. Toen al genoot ik van logeerpartijen met vriendinnen met als hoogtepunt de avonden met eindeloze gesprekken in de veiligheid van het donker. Wat ‘beweegt’ die ander? Waar gaat zijn/haar hart sneller van kloppen? Het intrigeert me enorm hoe verschillend mensen kunnen zijn. Waar de één opleeft van een feestje, is de ander helemaal in zijn element wanneer hij een wandeling maakt in het bos.

Zoals op mijn website beschreven, zie ik het als een roeping om mensen (weer) te laten stralen. Dit gebeurt wanneer iemand uitdrukking geeft aan wie hij werkelijk is en datgene doet waar hij gelukkig van wordt. En dit is meteen datgene waar het naar mijn idee allemaal om draait. Zo simpel, maar tegelijkertijd zijn er zoveel mensen die een leven leiden wat van hen wordt verwacht, of wat ze zichzelf hebben opgelegd omdat dat meer aanzien, geld en/of bewondering oplevert. Dit kun je zo best een tijdje volhouden, maar wanneer je niet voluit leeft ‘stroomt’ het niet en gaan allerlei afvalstoffen zich vastzetten in je lichaam en geest, met allerlei gevolgen van dien. Ga op zoek naar wat jou drijft! Waar word jij gelukkig van en wat zijn jouw waarden in je leven? Gebruik die als jouw persoonlijke richtingaanwijzers en je zult zien dat er ruimte ontstaat om te zijn wie je bent….